İşletmeler KVKK Danışmanlığı Alarak Elde Edeceği Avantajlar

İşletmeler KVKK Danışmanlığı Alarak Elde Edeceği Avantajlar

Bireylerin kişisel verilerinin korunması için artık hükümetler de devreye girmiş durumdadır ve bu yüzden çıkarılmakta olan yasalar mevcuttur. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) çerçevesinde işletmelerin uyması gereken bazı kurallar mevcuttur. Kurum ve kuruluşlar bireylerin kişisel verilerini korunma noktasında belirtmiş olan kurallara uymak zorundadır. KVKKgüvenliğinin artırılması bireylerin telefonları veya elektronik cihazlarda kişisel verilerinin kullanılmasına açık rıza göstermektedir. Kişisel verilerin korunması kanunu ise bireylerin kişisel verilerini korumaktadır.

Kişisel Veri Neleri Kapsamaktadır?

Bireylerin politik düşünceleri, etnik kökenleri, ticaretteki ilişkileri, dini inançları gibi noktalar kişisel veriler olarak geçmektedir. Aynı zamanda genetik veriler ve sağlık verileri de kişisel veri olarak geçer. Bu noktada kişinin sadece adı, doğum tarihi, soyadı ve doğum yeri gibi bilgiler teşhisi sağlamaz aynı zamanda ailevi, fiziki ve ekonomik durumu da kişisel veri olarak geçer.

KVKK Sayesinde Gelen Düzenlemeler Nedir?

6698 sayılı olarak gelen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde artık kişinin izni olmadığı takdirde bireyin kişisel verilerinin işlenmesi önlenmektedir. Kanun sayesinde bir bireyin izni olmadığı takdirde bireylerin verilerinin işlenmesi suç tahsil etmektedir. Kurumlar eğer bireylerin verilerini kullanmak istiyorsa bu noktada hangi verileri nasıl kullanacaklarına dair gerekli açıklamaları doğru bir şekilde yapması gerekmektedir. Ek olarak verilerin kimlerle paylaşılacağına ve verilerin ne zamana kadar saklanacağına dair detaylı bilgiler sunulması gerekir.

KVKK Rıza Metninde Olması Gerekenler

Kişilerin verilerini kullanmak istediğiniz takdirde bu noktada gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. Gerekli izinlerin alınma işlemleri ise ancak rıza metniyle gerçekleşmektedir. Kvkk rıza metni alınmadığı takdirde bireylerin verilerini kullanabilme imkanınız bulunmamaktadır. Açık rıza metninin özellikleri kapsamında veri işleyenlere gerçekleştirecekleri filleri noktasında da yol gösterir. Bu noktada açık rıza tanımının üç tane özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler şu şekildedir:

  • Açık rıza noktasında belirli bir konuyla ilişkili şekilde sunulması gerekir.
  • Rızada mutlaka bir bilgilendirme yapılması gerekir.
  • Açıklama kişinin özgür iradesiyle beraber yapılmalıdır.

KVKK Danışmanlığı Nasıl Avantajlar Sunar?

İşletmelerin KVKK danışmanlığı aldıkları takdirde elde edebilecekleri birçok avantaj bulunmaktadır. Verilerin hem şirket hem de kurumlar için vazgeçilmez hale gelmesi firmaların bu noktada da danışmanlık almasını sağlamaktadır. İşletmeler KVKK danışmanlıkları aldıkları takdirde elde edebilecekleri bazı avantajlar şu şekildedir:

  • Eğitim: KVKK noktasında hem işletmelerin hem de işletme çalışanlarının bilgi sahibi olması gerekir. Bu şekilde çalışanlar KVKK sürecine daha rahat şekilde uyum sağlama imkanında olacaktır. Bunun için danışmanlık firmamız sizlere detaylı eğitimler sunacak ve bilgilendirmenin tam olarak kısa süre içerisinde gerçekleşmesini sağlayacaktır.
  • Uyumu Gerçekleştirme: KVKK çerçevesinde güvenlik standartlarının yüksek hale gelmesiyle beraber insan kaynakları, hukuk ve bilişim noktasında sürecin daha iyi bir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Firmaların bu evrede uyumları ise en iyi şekilde danışmanlık firmamız tarafından gerçekleştirilmektedir.

KVKK sürecinde bu sürece firmalarınızın en iyi şekilde uyum sağlayabilmesi adına mutlaka sizlere danışmanlık hizmeti verecek olan firmalardan hizmet alarak danışmanlık hizmetlerinden faydalanmalısınız. Firmamızda sizlere KVKK noktasında profesyonel şekilde danışmanlık veren çalışanlar bulunmaktadır. Sizlere kanun çerçevesinde gerekli olan politikayı doğru bir şekilde takip etme ve veri envanterlerini işleme sürecinde sorunsuz hizmet vermeye dikkat ediyoruz. Sunulan teknik tedbirlerle beraber erişim ve yetkiler noktasında en sorunsuz şekilde hizmet vermeye dikkat ediyoruz. Bu kanun süreci boyunca yaşanacak olan bütün gelişmeler takip edilir ve işletmenizin bu gelişmelere kısa süre içerisinde adapte olması sağlanmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır